Hjortronsmoothie med hantverksknäckebröd toppad med äggröra,
gräslök och rökt abborre

1 dl hjortron
2 msk honung
4 dl naturell yoghurt

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa slät.
  2. Önskas en helt slät smoothie, sila genom en finmaskig sil innan servering.

Knäckemacka

2 st hantverksgjorda knäckebröd av grövre sort
4 ägg
0.5dl grädde alt. cremé fraiche
Ett litet knippe gräslök och lite dill.
Ca 100g nyrökt abborre eller någon annan trevlig fisk.

Gör så här:

1. Finhacka gräslöken.
2. Knäck äggen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädden eller cremé fraiche och salt efter behag.
3.Ställ kastrullen på spisen på en platta med medelvärme. Rör äggröran hela tiden med en slev till den tjocknat och blivit krämig. Vänd ner gräslöken (spara lite till garnityr).
4. Arrangera mackan, först med äggröran, därefter fisken och toppa med resten av gräslöken.

Smaklig helgfrukost!


Publicerat

i

av

Etiketter: