Okonomiyaki med surkål toppad med krondillsmajonnäs, fermenterade bönor, purjolök och surkål.

10 cm purjolök
2 dl avrunnen surkål
4 ägg
3 dl strimlad vitkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vinäger
1 msk olja

Gör så här:

1. Strimla vitkålen och purjolöken fint. Spara hälften av den strimlade purjolöken till topping.
2. Tag ½dl av surkålen åt sidan. Knäck äggen i en skål och vispa dem lite lätt. Blanda ner de övriga ingredienserna till en härlig smet.

Krondillsmajonnäs

1 ägg
2 klasar krondill
1 msk vinäger
1 dl olja
Salt och peppar

Gör så här:

1. Lägg alla ingredienserna i en hög kanna alt ett liters mått.
2.  Ta stavmixern och håll den med ett stadigt grepp ända ner i botten på kannan. Starta och lyft sakta upp mixern mot ytan, se till att majonnäsen går ihop allt eftersom du lyfter.
3. Smaka av med salt och peppar.

Topping

1/2 dl surkål
Resten av den finstrimlade purjolöken
3 finstrimlade sockerärtor
2 msk krondillsmajonnäs eller vanlig majonnäs
Om önskas finstrimlad chili.

Gör så här:

1. Hetta upp olja i en stor stekpanna (gärna gjutjärn) på medelvärme, häll i smeten och jämna till så kålen fördelas jämnt över pannan.
2. Stek i ca 3 min innan det är dags att vända, detta gör du enklast genom att låta pannkakan glida över på en tallrik, hälla tillbaka oljan och sedan lägga tillbaka den med den ostekta sidan nedåt. Låt steka 3 min. även på denna sida.
3. Lägg över den på en tallrik/uppläggningsfat.
Garnera med toppningen fördelat över hela pannkakan. Hugg in!