Zucchini Milanaise med tomatsalsasås, sockerärtor och bakade små Armadinepotatisar.

Zucchini

1 zucchini
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 msk oregano
½ dl ströbröd + 1dl riven lagrad ost

Tomatsalsasås

1 Tomat + 8 små tomater eller 1 stor
1 vitlöksklyfta
6 basilikablad
1 msk vinäger
3 msk matolja

Potatis

2 nävar minipotatisar eller 6 små
1 msk olja
sockerärtor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär bort blomfästet och en liten del längst bak på zucchinin. Skiva på längden i 4 tjocka skivor.
3. Lägg ut på ett hushållspapper, salta och peppra.
4. Borsta potatisarna och dela dem om de är lite större. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, olja, salta och blanda väl. Sätt in dem mitt i ugnen.
5. Tag fram en mixer. Lägg en tomat delad i bitar, vitlöken, vinägern, oljan och basilikan däri. Mixas slätt.
6. Tärna de övriga tomaterna, krama ur och blanda i såsen. Smaka av med salt och peppar.
7. Badda av zucchinin med ett hushållspapper. Tag fram 3 djuptallrikar. Blanda ströbröd, ost och oregano i en djuptallrik. Knäck ägget i en djuptallrik och vispa fluffigt. Lägg mjölet i den sista.
8. Vänd zucchinin ordentligt i mjölet, damma av överflödet. Vänd sedan i ägget och sist i ostblandningen, tryck till ordentligt
9. Stek i rikligt med smör och olja på medelvärme ca 3 min på varje sida.
10. Lägg in sockerärtorna i potatisformen och låt de ligga ca 2 min.
11. Arrangera zucchinin, salsa, sockerärtor, potatis på tallrik.

 Smaklig spis!